Ana Sayfa
Duyurular
Bahar Dönemi Örgün ve Uzaktan Staj Başvuruları

Bahar Dönemi Örgün ve Uzaktan Staj Başvuruları

Bahar dönemi sonunda mezun olabilecek öğrenciler senato kararına göre bahar dönemi içerisinde örgün veya uzaktan staj yapabileceklerdir.  Bahar döneminde tüm dersleri almış veya dönem sonunda mezun olabilecek öğrenciler yüz yüze veya uzaktan staj yapabileceklerdir. Öğrenciler başvuru yaparken sisteme not durum belgesi ve bahar döneminde aldığını dersleri gösteren belgeleri yüklemeleri gerekmektedir.
 

Güz döneminden tek bir dersi kalan ve bu dersi bahar dönemi sonunda yapılacak tek ders sınavına girebilecek öğrencilerde başvuru yapabilirler.

 
ÖRGÜN STAJ BAŞVURULARI:
 
Örgün olarak staj yapmak isteyenlerin başvurularını almak ve sigorta işlemlerini başlatmak için aşağıdaki formlar oluşturulmuştur.
 
Yapılabilecek staj tarihleri aşağıdaki gibidir:
01.04.2021-29.04.2021
03.05.2021-02.06.2021
 
Örgün Staj için başvurular Google Form ile alınacaktır.  Staj başlangıç tarihinden en geç on (10) iş günü öncesinde bu form öğrenci tarafından doldurulmuş olmalıdır. 
 
Örgün Staj 1 için Form: https://forms.gle/dBa7JYEGU89kU3g4A
 
Örgün Staj 2 için Form: https://forms.gle/iQNkxp8jyzw3H1dh9
 

Bölüm staj komisyonu stajını onayladıktan sonra Dekanlık staj birimi size SGK Sigorta formunu mail atacaktır

 
 
UZAKTAN STAJ BAŞVURULARI:
 
Bahar döneminde tüm dersleri almış ve dönem sonunda mezun olabilecek öğrencilerden uzaktan staj yapmak isteyenler sırasıyla aşağıda belirtilen işlemleri yapmalıdır.
 
1) Uzaktan Staja Başvurulması ve Staj konusunun seçilmesi:  Ekte bulunan Uzaktan Staj Başvuru Formu doldurulacaktır. Bu forma ekteki staj konularından bir tanesi seçilerek ilgili yere staj konusu ve staj danışmanı yazılmalıdır. Başvuru formu ekine transkriptinizi ve bahar döneminde aldığınız dersleri gösteren belgeyi eklemeyi unutmayınız.
 
  • Başvuru Formunu ve ekini en geç 22 Mart 2021 tarihine kadar Arş. Gör. İbrahim Mucuk (ibrahimmucuk@sakarya.edu.trmail atılmalıdır.
 
2) Uzaktan Stajı kabul edilenlerin ilanı:  26 Mart 2021 tarihinde uzaktan staj başvurusu kabul edilenlerin listesi bölüm sitesinde yayınlanacaktır.
 
3) Uzaktan Staj Defterinin Hazırlanması: Staj defteri formatı ekteki gibidir. Staj defterini hazırlarken staj defterinde bulunan kurallara mutlaka uyunuz. Kurallara uygun şekilde gönderilmeyen staj defterleri değerlendirilmeye alınmayacaktır. 
Staj danışmanlarınızı gereksiz rahatsız etmeyiniz. Staj konuları size ödev olarak verilmiştir. 
 
Staj defterine yazacağınız staj tarihleri aşağıdaki gibidir:

Staj başlangıç tarihi: 5 Nisan 2021

Staj bitiş tarihi: 30 Nisan 2021

4) Uzaktan Staj Defterinin Staj Danışmanlarına gönderilmesi:

Uzaktan stajı uygun görülen öğrenci staj defteri formatında hazırladığı staj çalışmasını en geç 14 Mayıs 2021 tarihine kadar Staj Danışmanlarına mail atacaktır. 

Staj tesliminde hazırladığınız staj defterinizi taratarak pdf formatında staj danışmanı hocanıza gönderiniz. Dosyanızı ad soyadı öğrenci no ve staj türünüzü yazarak isimlendiriniz. Örneğin  adsoyad_b16010001_staj2.pdf formatında gönderiniz.  Mail atarken spama düşmemesi için öğrenci mailinizi kullanınız! Mailinizin iletildiğinden emin olunuz (gönderilmezse mailinizin iletilmediğine dair hata mesajı gelir.)!  

5) Uzaktan Stajların değerlendirilmesi ve staj sonucunun öğrenilmesi:

Staj konusu aynı olan stajların benzerlik oranı %30'dan fazla ise gönderilen her iki stajda YETERSİZ olarak değerlendirilir. Bu yüzden Staj defterini hazırlarken bireysel olarak araştırılıp hazırlanması gerekmektedir. 

Stajınızı aşağıdaki linkten sorgulatabilirsiniz.
Staj Sorgulama Sistemi

Staj yeriniz SAÜ EEM olarak gözükecektir.

 

İLETİŞİM: Başvurular ile ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız. Aşağıdaki hocalarınızla iletişime geçebilirsiniz.