Ana Sayfa
Duyurular
2023-2023 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Umde Başvuruları

2023-2023 Öğretim Yılı Bahar Dönemi UMDE Başvuruları

Elektrik Elektronik Mühendisliği

2022-2023 Öğretim Yılı Bahar Dönemi UMDE Uygulama Yönergesi

 

Bölümümüzde 2022-2023 Öğretim Yılı BaharDönemi için UMDE (Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi) programı açılacak ve aşağıdaki esaslara göre yürütülecektir. BUTAK (Bölüm UMDE Takip Kurulu) tarafından öğrencilerimizin değerlendirme ve işletme atama süreçleri bu duyurudaki işlem adımlarına göre gerçekleştirilecektir.

Aşağıdaki kural ve adımlar başvuru sürecine ilişkin olup, bu işlemlerin yapılması programdan kesin yararlanma hakkı sağlandığı anlamına gelmemektedir.

UMDE programına başvuran öğrencilerimizin programdan yararlanma hakkı kazanıp kazanmadığı kayıt yenileme dönemi öncesinde belirlenecektir.

Programdan yararlanma hakkı kazanan öğrenciler kayıt yenileme  döneminde sadece Bitirme Çalışması ve Üniversite Ortak Seçmeli Ders (ihtiyaç varsa) kaydı yapacaklardır. Başka bir derse kayıt yapılması UMDE hakkının kaybedilmesi anlamına gelecektir. UMDE derslerine atanma işlemi BUTAK tarafından yapılacaktır.

Başvuru sonrası UMDE programından yararlanma hakkı kazanamayan öğrencilerimiz standart prosedürle ders seçimi yapacaklar ve bölüm teknik seçmeli dersleri seçeklerdir.

 

1. Programdan yararlanma koşulları:

Öğrencilerimizin UMDE programına başvurmaları için aşağıdaki şartların tamamını sağlamaları zorunludur.

- 7. yarıyıl sonu itibariyle genel not ortalamasının en az 2.50 olması,

- İlk 7 yarıyılda tüm derslerin tamamının alınmış ve başarılmış olması (başarısız notlu FD, FF,DZ,GR) hiç bir dersin olmaması (Bölüm Teknik Seçmeli, Üniversite ortak seçmeli dersler ve stajlar hariç),

- BUTAK tarafından aşağıda değerlendirme esaslarında belirtilen niteliklere uygun bir İşletme’den kabul alınması,

- Programa katılmaya yönelik aşağıda verilen tüm belgelerin ıslak imza onaylı olarak  hazırlanması ve öngörülen başvuru süresi içinde sisteme yüklenmesi,

 

2. Programdan yararlanmaya yönelik temel kapsam ve değerlendirme esasları:

Öğrencilerin kendi UMDE işletmelerini ayarlamaları ve onay formalarını zamanında hazırlamaları esastır. Program kapsamında atama talep edilen işletmenin; ana iş kolunun bölümümüz alt disiplinlerinden biri üzerine olması, bünyesinde toplamda en az 2 (iki) adet Elektrik, Elektronik, Elektronik ve Haberleşme ya da Elektrik-Elektronik Mühendisi çalıştıması ve UMDE programını yürütebilecek eğitici ve kurumsal yaklaşıma haiz bir yapıda olması zorunludur.

UMDE programının standart bir staj olmadığınının farkedilirliğine ve gerekli nitelikli uygulamalı eğitim süreçlerininin İşletme tarafından en yüksek düzeyde yerine getirileceğinin teyidine yönelik olarak, Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi Proje Öneri Formunun gerekli hazırlık ve belirlemeler yapıldıktan sonra özenle doldurulması son derece önemlidir.

BUTAK, işletmenin ve öngörülen uygulama eğitim programının bölümümüz UMDE programının nitelikli işleyişi açısından gerekli kriteri sağlayıp sağlamadığını belirlemeye yetkilidir.

Belirlenen toplam kontenjan dahilinde, başvuru koşullarını sağlayarak asil sıralamaya giren; İşletme ve Proje önerileri kabul edilerek belgelerini eksiksiz hazırlayıp yükleyen öğrencilerimizin atama işlemleri yapılacaktır.

 

Öğrencilerimiz bölüm sayfasından UMDE aday mühendis ilani veren işletmelere başvuru yapabilirler. Bunun dışında işletme belirlemesi yapmayan öğrencilerimiz için BUTAK tarafından firma önerisi ve atama işlemi yapılması söz konusu değildir.

 

3. Başvuru için gerekli hazırlık ve dokümanlar

Aşağıda başvuru aşaması için hazırlanması zorunlu belgeler ve başvuru linki verilmiştir.

a. Umde Kurum/Kuruluş Öneri Formu (Hem Aday Mühendis hem de İşletme’nin ıslak imzası ile onaylanmış olarak hazırlanacaktır),

b. Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi Proje Öneri Formu (Hem Aday Mühendis hem de İşletme’nin ıslak imzası ile onaylanmış olarak hazırlanacaktır)

c. Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi (UMDE) Protokolü (İşletme’nin ıslak imzası ile onaylanmış olarak hazırlanacaktır),

d. Uygulamalı Eğitim Sorumluluk Onay Formu (Aday Mühendis’in ıslak imzası ile onaylanmış olarak hazırlanacaktır),

Not: Transkript yüklemesi öğrenciler tarafından yapılmayacaktır. Değerlendirme dönemi içerisinde resmi öğrenci transkriptleri BUTAK tarafından sistemden alınarak değerlendirme sürecinde kullanılacaktır. Fiili durum ile gerçek transkript arasında fark olduğunu düşünüyorsanız başvuru dönemi içerisinde belirtiniz. Sonrasında yapılacak itirazlar değerledirilmeyecektir.

 

https://forms.gle/vo4fV3skNF31Jtzs7

 

Önemli Not:

Programdan yararlanmak isteyen tüm öğrencilerimiz için belirtilen dokümanların başvuru süreci içinde eksiksiz yüklenmesi ve formun doğru ve eksiksiz doldurulması zorunludur. Aksi durumdaki öğrencilerimizin başvurularının kabul edilmesi mümkün değildir.

 

4. Takvim:

  • 23.01.2023 – 01.02.2023 23.59: Öğrencilerin UMDE programı kapsamında verilen linkten online başvuru yapması ve gerekli dokümanları yüklemesi
  • 02.02.2023 – 03.02.2023: BUTAK tarafından değerlendirme süreçlerinin tamamlanması, Aday Mühendislerin işletme atamalarının gerçekleştirilmesi

 

5. UMDE Tarihleri

Bahar yarıyılı öğretim başlangıcı güncel akademik takvime göre 13 Şubat 2023 günüdür.  Akademik dönemin ilk haftasında sigorta ve bölüm sayfasından duyurulabilecek diğer oryantasyon işlemleri gerçekleştirilecketir.

Takip eden hafta Pazartesi itibariyle (20 Şubat 2023 tarihinde) UMDE programı başlayacaktır.

 

Başvuru öncesi bölüm web sayfası UMDE - > Sıkça Sorulan Sorular sekmesinden program detaylarını inceleyiniz.

Duyuruda belirtilen belgelere bölüm web sayfası UMDE - > Belgeler sekmesinden ulaşılabilir.