Ana Sayfa
Duyurular
Staj Değerlendirme (staj Defteri , Staj Fişi , Öğrenci Anketi ) Hazırlanışı ve Staj Sistemine Yüklenmesi

Staj Değerlendirme (Staj Defteri , Staj Fişi , Öğrenci Anketi ) Hazırlanışı ve Staj Sistemine Yüklenmesi

DUYURUYU BAŞTAN SONA KADAR DİKKATLİ OKUMANIZ GEREKMEKTEDİR!!!

Değerli öğrencilerimiz,

Staj bitiminde, staj esnasında hazırladığınız aşağıda belirtilen üç evrakın staj sistemi ( https://staj.sabis.sakarya.edu.tr ) üzerinden tamamlanan stajın evrak işlemleri adımından pdf olarak yüklenmesi gerekmektedir.

1) Staj defteri 

2) Öğrenci Staj Değerlendirme Formu (Staj Fişi) (imzalı ve kaşeli kapalı zarfta)

3) Öğrenci Anketi (İşyeri  Değerlendirme Formu)

Her üç belgenin formatı ektedir.

Bu belgelerin nasıl hazırlaması gerektiği aşağıda sırasıyla yazılmıştır. Lütfen dikkatlice okuyunuz.

Staj sınavına girebilmek için en geç 21 Ekim 2022 saat 23:59 tarihine kadar belirtilen üç belgenin staj sistemine yüklenmesi gerekmektedir. 21 Ekim saat 23:59 tarihine kadar staj belgelerini yüklemeyen stajyerler staj sınavına giremeyecektir ve stajı kabul edilmeyecektir. 21 Ekim 2022 tarihinden hemen sonra yaz döneminde staj yapan öğrencilerin staj sınavları hakkında duyuru yapılacaktır. 

Mezun durumunda olanların veya tek ders sınavına girecek öğrencilerin stajlarının bitiminden hemen sonra staj sistemine belgelerini yükleyip hemen staj sınavına girebilmek için Arş. Gör. Derya Kandaz (deryakandaz@sakarya.edu.tr) mail atmaları gerekmektedir.

1) Staj Defteri:

Staj defteri yenilenmiştir. Word formatında ektedir. Staj defteri bilgisayar ile Word dökümanı formatında yazılarak düzenlenmelidir.

Staj Defteri aşağıdaki iki madde yazan kısımlar hariç tamamen Word Formatında hazırlanmalıdır. Aşağıda ilgili kısımların nasıl hazırlanacağına değinilmiştir.

  • Staj defterinde Genel bilgiler kısmında İş Veren veya Firma Yetkilisinin Adı, Soyadı, İmza ve Firma Kaşesi olmalıdır. Bu sayfayı Word ortamında tüm bilgileri yazdıktan sonra PDF formatına çevrilip çıktı alınmalıdır. Fotoğrafı dijital ortamda ilgili alana yapıştırdıysanız renkli çıktı alınız. Çıktı aldığınız sayfayı kaşe ve imzalattıktan sonra taratıp Word formatında ilgili sayfaya yerleştirebilirsiniz.
  • Staj defterinde 1. ve 2. sayfalarda Özet ve Staj Amiri Mühendis Onayı bölümleri vardır. İlk olarak gün ve yaptığınız işlerin kısa özetini Word’de yazınız. Her iki sayfada istenen bilgileri doldurduktan sonra PDF formatına çevirip çıktı alınız. Çıktı aldığınız sayfayı Staj Amiri Mühendise imzalattıktan sonra taratıp Word formatında ilgili sayfaya yerleştirebilirsiniz.

Staj defteri Word Formatında hazırlandıktan sonra PDF formatına çevrilmelidir. Son olarak Staj defterinize ad_soyad_numara_stajdefteri.pdf şeklinde isimlendirerek kaydedilmelidir. İsimlendirme küçük harfle ve ingilizce karakter kullanarak yapılmalıdır. Staj sistemine staj defterinin hazırladığınız .pdf formatındaki hali yüklenmelidir.

2) Staj Değerlendirme Formu (Staj Fişi) :

Staj Değerlendirme Formu ektedir. Staj bitiminde staj amiri mühendis bu formda sizi değerlendirmelidir. Ünvan kısmında sizi değerlendiren mühendisin (Elektik, Elektronik, ElektrikElektronik, Haberleşme, Biyomedikal, Kontrol, Mekatronik Mühendisi) olduğu yazmalıdır. Staj amiri Mühendisin Diploma nosu ve oda-şube sicil nosu yazmalıdır. Sicil nosu olmayan mühendisler sadece diploma nosunu yazabilirler. 

Staj amiri mühendis bu formu doldurup imzalayıp ve mühürledikten sonra imzalı ve kaşeli kapalı zarfta öğrenciye teslim eder.

Öğrenci bu belgeyi açıp taratmalıdır ve pdf formatında  ad_soyad_numara_stajfisi.pdf şeklinde isimlendirerek staj sistemine yüklenmelidir. İsimlendirme küçük harfle ve ingilizce karakter kullanarak yapılmalıdır. Staj sınavında bu belgenin aslı ayrıca değerlendirici hoca tarafından istenebileceğinden dolayı açtığınız kapalı zarfı ve staj değerlendirme belgesinin aslını öğrenci saklamalıdır. 

3) Öğrenci Anketi (İşyeri Değerlendirme Formu) :

Öğrenci Anketi (İşyeri Değerlendirme Formu) ektedir. Formu bilgisayar ortamında doldurunuz ve PDF formatına çeviriniz. Dosya ad_soyad_numara_anket.pdf şeklinde isimlendirerek staj sistemine yüklenmelidir. İsimlendirme küçük harfle ve ingilizce karakter kullanarak yapılmalıdır.

Yukarıda belirtilen üç belgenin nasıl hazırlanması gerektiği hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir. Lütfen dikkatlice okuyunuz.

 

EEM Staj Komisyonu

DUYURUYU BAŞTAN SONA KADAR DİKKATLİ OKUMANIZ GEREKMEKTEDİR!!!