Ana Sayfa
Duyurular
Saitem Güneş Enerjili Aracının Lansmanı Yapıldı
SAİTEM Güneş Enerjili Aracının Lansmanı yapıldı

SAİTEM Güneş Enerjili Aracının Lansmanı yapıldı

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümümüz öğretim üyelerinden Arş. Gör. Kemal Kalaycı'nın Akademik Danışmanlığını yaptığı SAİTEM ekibi SAGUAR RB adında ürettikleri Güneş Enerjili aracın 16 Eylül 2023 tarihinde Sapanca'da lansmanı gerçekleştirilmiştir. 

SAITEM 2003’ten bu yana alternatif enerjiler başta olmak üzere çeşitli teknoloji alanlarında yenilikçi projeler gerçekleştirmeyi hedef edinmiş, gönüllü çalışan farklı disiplinlerdeki öğrencilerden oluşan bir teknoloji uygulama topluluğudur. Bu yola 2003'te ‘’Türkiye’nin İlk Solar Aracını’’ üreterek başladık. Güçlü yanlarımıza ve yeteneklerimize olan inancımızla, geleceği günden güne büyük bir kararlılıkla inşa ediyoruz, her zaman tek bir ortak hedefe odaklanıyoruz: En iyisi olmak! Yenilenebilir teknolojinin sınırlarını zorlayarak ve daha da genişleterek karbonsuz bir dünyaya giden yolu açıyoruz.
Ekibimiz, gerçekleştirdiği 19 farklı proje ile ülkemiz başta olmak üzere, uluslararası alanda; Almanya, Avustralya, Hollanda ve İngiltere'de gerçekleştirilen yarışmalara katılım sağlayarak bir çok derece elde etmiştir. Daha temiz daha yaşanabilir bir gelecek için yarınlara umut olan ekibimiz, ürettiği araçlarla yenilenebilir enerji kaynaklarına dikkat çekmektedir. SAITEM olarak, 19 yıllık tarihimiz boyunca 7 farklı Güneş Arabası tasarladık, ürettik ve yarıştık. Ekibimiz bu yıl dünyanın en prestijli güneş enerjili araç yarışması olan 1987 yılından itibaren Avustralya’da düzenlenen MIT, Michigan, Stanford, Cambridge, TU Delft, ve Tokai gibi üniversitelerin de katıldığı World Solar Challenge (WSC) yarışmasına 8. Güneş arabamız olan SAGUAR RB ile katılıyoruz.
Ekibimiz geçmişte 2009 ve 2011 senelerinde bu yarışmaya katılarak dünya 9.luğu ve 14.lüğü başarılarını elde etmiştir. Geçmişten gelen tecrübelerimiz ve bilgi birikimlerimizi harmanlayarak ortaya koyduğumuz bu projede bu senede 22-29 Ekim tarihleri arasında Avustralya’da ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil etmek için yarışıyor olacağız.
Saguar-Rb aracımızın tanıtım lansmanını Filoğlu Group sponsorluğunda Sapanca Gölevi Resort’da gerçekleştirdik. Tanıtım lansmanımızı organize eden Filoğlu Group ailesine çok teşekkür ederiz.
Ülkemizde yenilenebilir enerjiler teknolojisinde fark yarattığımız bu yolda sizlerin de desteğinizi arkamızda görmekten mutluluk duyarız.

Fotoğraflar