Ana Sayfa
Duyurular
2021-2022 Dönem Arası Örgün Staj Başvuruları

2021-2022 Dönem Arası Örgün Staj Başvuruları

2021-2022 Dönem Arası Örgün olarak staj yapmak isteyen öğrencilerin başvurularını almak ve sigorta işlemlerini başlatmak için aşağıdaki formlar oluşturulmuştur. Sigorta işlemlerinin sağlıklı bir şekide yapılabilmesi için başvurularınızı son başvuru tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Ara Dönem Staj Tarihi:  17.01.2022 - 11.02.2022

Ara Dönem Staj Son Başvuru Tarihi:  31.12.2021 

Başvurular Google Form ile alınacaktır. Staj başvurusu online alındığı için öğrencinin firmaya/bölüme/dekanlığa gitmesine gerek yoktur. Belirtilen son başvuru tarihi öncesinde bu form doldurulmuş olmalıdır. 

Ara Dönem Staj Başvuru Linkleri: 

Örgün Staj 1 için Form: https://forms.gle/Sb8gwKjFZgvoiwvq9

Örgün Staj 2 için Form: https://forms.gle/egGPCdtkD3XvtLhZ7

 

Lütfen doğru staj formunu doldurduğunuzdan emin olunuz. Staj 1 ve Staj 2 nin formları tamamen birbirinden farklıdır. Yanlış linkten başvuru yapmayınız!!!

 

Bölüm staj komisyonu stajını onayladıktan sonra Dekanlık staj birimi  size SGK Sigorta formunu mail atacaktır. Başvurunuzda uygun değilse ve hata varsa staj komisyonu size mail atacaktır. Başvurunuz uygun ise size mail gelmez dekanlığın size SGK Sigorta formunu mail atmasını beklemeniz gerekmektedir. SGK sigorta belgeleriniz staj başlangıç tarihinize yakın bir tarihte size dekanlık tarafından mail atılmaktadır.

SGK sigorta belgesi öğrencinin stajının kesin olarak onaylandığını göstermesine rağmen bazı şirketler staj zorunluluk (kabul) formunun doldurulmasını zorunlu tutmaktadır. Şirket isterse ekteki Staj zorunluluk (kabul) belgesini şirkete verebilirsiniz. Şirket istemiyorsa size başvurunuz uygun olduğunda gönderilecek SGK Sigorta belgesi yeterlidir.

Staj yapan tüm öğrenciler staj duyurularını sürekli takip ediniz!!! Duyuruların aksine işlem yapılmaması gerekmektedir.

Değerli öğrenciler, imza ve onay işlemleri için bölüme gelmenize gerek yoktur. Tüm işlemler online ve mail yoluyla yapılmaktadır.

Genelde sorun yaşanan aşağıda belirttiğimiz iki maddeye özellikle dikkat ediniz.

Madde 1. Sakarya Üniversitesi ve Mühendislik Fakültesi staj genel esasları gereğince; her öğrenci, pratik bilgi ve becerisini arttırmak amacıyla, Staj 1(20 iş günü) + Staj 2(20 iş günü) toplamda 40 iş günü pratik çalışma (staj) yapmak zorundadır. Öğrenciler bu staj çalışmasını, en az bir Elektik, Elektronik, ElektrikElektronik, Haberleşme, Biyomedikal, Kontrol, Mekatronik Mühendisi yönetimindeki bir birimde tamamlamalıdırlar.

Madde 8. Öğrencinin B stajını A stajını yaptığı işletmede yapılabilmesi için, i. Staj yapılacak işletmenin elektrik, elektronik ve/veya haberleşme sektörlerinden birinde faaliyet göstermesi ii. Staj yapılacak kurumun büyük bir işletme statüsünde olması iii. Stajların ilgili işletmenin farklı birimlerinde yapılacak olması (Staj 2 Ar-ge bölümünde yapılmalıdır.)

Pandemi nedeniyle Staj defterini doldururken bölümün ve dekanlığın doldurması gereken yerleri boş bırakınız. Staj yaptığınız şirketin ve sizin doldurmanız gereken yerleri doldurunuz. 

ÖNEMLİ!!!

Staj I ve Staj II dersleri 5. Yarıyıldan itibaren Güz ve Bahar dönemlerinde açılmaktadır.

Her iki dersinde öğrenciler tarafından bir defa seçilmesi gerekli ve yeterlidir.

Dersin seçildiği dönemde ilgili staj (Staj I ve Staj II ) yapılmış ve staj komisyonu tarafından onaylanmış ise ders notu YT olarak girilir.

Dersin seçildiği dönemde henüz ilgili staj yapılmamış ise staj notu YZ olarak girilir. (Öğrencinin ilgili staj dersini tekrar seçmesine gerek yoktur.) Öğrenciler bir başka dönemde stajını yapar ve staj komisyonu tarafından onaylanırsa Mezuniyetine sadece stajı kalmış veya tek ders sınavına girecek öğrencinin Arş Gör. Fevzeddin Ülker hocanıza (fevzeddin@sakarya.edu.tr) mail yoluyla müracaatı üzerine ile staj notu YT olarak düzeltilir. Bu işlem 2 hafta sürebileceği için öğrencinin özellikle tek derse girmek istiyorsa 2 hafta önceden müracaatını mail yoluyla yapmalıdır

Tüm staj sorularınızı aşağıdaki e-posta adresine mail atınız. Bu mail dışında staj komisyon üyeleri sorularınızı yanıtlamayacaktır.

e-posta : eeestaj@sakarya.edu.tr