Ana Sayfa
Duyurular
Saitem'den Türkiye Birinciliğinden Sonra Dünya Üçüncülüğü

SAİTEM'DEN TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDEN SONRA DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAITEM) , Dünya genelinde düzenlenen Shell-Eco-Marathon otonom programlama yarışmasında 20 ülkeden toplamda 35 ekibin katıldığı yarışmada 3. oldu.

SAITEM Ekibinin Akademik Başkanı bölümümüz öğretim üyesi Arş. Gör. Kemal Kalaycı, “Bilgisayar- Bilişim Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan yazılım ekibimizin hummalı çalışma ve gayretleri ile Shell-Eco-Marathon otonom programlama yarışmasında Dünya 3. olduk. Tüm ekip arkadaşlarımı kutlar ve başarılarının devamını dilerim.  Başta Sakarya üniversitemiz ve sponsorlarımız olmak üzere bizi destekleyen sevincimizi paylaşan herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Shell Eco-Marathon Otonom Programlama Yarışması bu yıl pandemi koşulları nedeniyle online olarak, simülasyon ortamı üzerinden gerçekleştirildi.

Otonom Programlama Yarışması’nın amacı takımların simülasyon üzerinde otonom araçlarını yol planlama , algılama ve kontrol algoritmaları ile en verimli sürüşü gerçekleştirmesini sağlamak.

Yarışma takımların bilim, teknoloji, mühendislik, matematik ve özellikle de bilgisayar programlama becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunuyor.

Üniversitemizi geçtiğimiz sene Teknofest Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışları’nda Türkiye Birinciliği ile temsil eden SAITEM ekibini, uluslararası alanda elde ettikleri bu başarıdan ötürü kutlar, okulumuzu ve ülkemizi temsilen katılacakları yarışlarda başarılarının devamını dileriz.

 

 

Fotoğraflar