Ana Sayfa
Duyurular
Tübitak Lisans Projeleri

TÜBİTAK Lisans Projeleri

Sevgili Öğrencilerimiz,

Ar-Ge Kültürü oluşturmak ülkemizin ve üniversitemizin en önemli hedeflerinden biridir. Ar-Ge kültürünün en önemli unsurları, şüphesiz, sizler, mühendisler olacaktır. Bu bakımdan üniversite hayatınız boyunca kendinizde Ar-Ge kültürünün oluşması bakımından kendinize yatırım yapmanız sizler için iş bulma noktasında önemli derecede fayda sağlayacaktır.

Son 50 yıl içerisinde gerçekleştirilen çok sayıda çalışma; araştırma ve deneysel geliştirme (Ar-Ge), yenilik ve girişimcilik faaliyetlerinin, hem ulusal hem de bölgesel ekonomik gelişim içerisinde oldukça önemli bir yer tuttuğunu göstermektedir. Ar-Ge çalışmaları ve teknolojik gelişmelerin, yeni ürün ve hizmetlerin ortaya çıkarılması ile sermaye ve işçilik verimliliği artışlarını sağlayarak ülkelerin ekonomik büyümesine önemli oranlarda katkı yaptığı hesaplanmaktadır.

Lisans eğitiminiz boyunca Ar-Ge kültürü oluşturabilmek için farklı projelere dahil olabilir ya da bölümdeki hocalarımızdan yardım alarak projelerinize danışmanlık alabilirsiniz. TÜBİTAK projeleri ve Teknofest yarışmalarda sizlere bu gelişiminiz sırasında katkı sunacaktır. Aşağıdaki bağlantıdan TÜBİTAK lisans projelerine ulaşabilirsiniz.

https://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/burs-programlari

Çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.