Bölüm

Bölüm Tarihçesi

Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü 1980 yılında Sakarya Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi bünyesinde eğitim öğretime başlamıştır. 1982-1992 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesinde eğitim öğretim faaliyetleri sürdürülmüştür. Bu yıllar arasında dersler sakarya da yapılmış meslek derslerinin tümü İTÜ akademik personeli tarafından verilmiştir.

1992 yılında Sakarya Mühendislik Fakültesi Sakarya Üniversitesi bünyesine geçmiş o günden itibaren 22 senedir hizmet vermektedir. Günümüz itibariyle laboratuvar , derslikleri ve öğretim üyesi kadrosu ile Marmara bölgesinde yeni kurulan Üniversitelerdeki Elektrik-Elektronik Mühendislik Bölümleri arasında ilk sıralarda yerini almıştır.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programının eğitim amaçları

Mezunlarının yakın gelecekte,

I. Elektrik-Elektronik mühendisliği alanında bölgesel öncü kurumlarda mesleki kariyerini ilerleten,

II. Akademik becerilerini yaşam boyu geliştiren,