Staj Duyurusu

STAJ DUYURUSU

Değerli Öğrenciler,
Kovid-19 salgını nedeniyle 2019-2020 Bahar Yarıyılı ile sınırlı kalmak koşulu ile Staj süreci aşağıda belirtilen şekilde  uygulanacaktır.

>>  Mezun durumundaki öğrenciler, Stajlarını Uzaktan veya Örgün yapabileceklerdir.
>>  Uzaktan staj yapmak isteyen öğrencilerin 10/07/2020 tarihine kadar Bölümlere online iletecekleri dilekçe ile başvurarak yapmaları gerekmektedir.
>>  Mezun durumunda olmayan öğrenciler sadece örgün staj yapabilecektir.

ÖRGÜN STAJ

Staj başvuruları, final haftası tarihleri dikkate alınmayarak 01/06/2020 tarihinden itibaren başlayabilecektir.
Başvurular; Aşağıda verilen Google Form Linkleri üzerinden yapılacaktır. Temmuz ayı ve sonrasında staj yapacak öğrencilerin staj başlangıç tarihinden en az 15 gün önce staj başvurusunu yapması gerekmektedir.

UZAKTAN STAJ

Mezuniyet için sadece Stajı kalan veya yaz okulu sonunda mezun olabilecek öğrenciler bölümlerin staj komisyonunun belirleyeceği içerikte ödev veya proje yaptırılarak tamamlanacaktır.

Staj defterlerinin doldurulması: Staj defterlerine üniversite tarafından onay ve imza işlemleri yapılmayacaktır.  Onay işlemleri için üniversiteye gelinmemesi gerekmektedir. Staj defterlerini tükenmez kalem ile doldurunuz. İş yerine onaylatınız. Kapalı zarfta iş yerinin sizi değerlendirdiği belgeri iş yerine onaylatmayı unutmayınız. İş yerini sizin değerlendirdiğiniz belgeyi de doldurunuz.

Staj Başvuru Linkleri:
Staj-1 Linki : https://bit.ly/2yUWvGN
Staj-2 Linki : https://bit.ly/3cICRwb

Uzaktan Staj Başvurusu için ekteki Staj Dilekçesi doldurulup Bölüm Staj komisyonunda Arş.Gör. İBRAHİM MUCUK (ibrahimmucuk@sakarya.edu.tr) gönderilmesi gerekmektedir.

2020 Yaz Dönemi Güncel Staj Tarihleri aşağıda verilmektedir:

Sakarya Üniversitesi SENATOSU'nun 22.05.2020 tarih ve 556 Sayılı Toplantısında ''2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Yarıyılı ile sınırlı kalmak koşulu ile Yaz Okulu ile birlikte staj yapılabilmesinin uygun olduğuna''  karar verilmiştir.

GÜNCEL STAJ TARİHLERİ AŞAĞIDA VERİLMİŞTİR. (Yaz okuluna giden ve gitmeyen öğrencilerin staj tarihleri aynıdır.)

01.06.2020-26.06.2020
15.06.2020-10.07.2020
01.07.2020-29.07.2020
04.08.2020-31.08.2020
Bu tarihlerin dışında ki staj tarih aralıklarını online staj başvuru formunda Dekanlığımız tarafından belirlenecektir.

FİNAL TARİHLERİNDE DE STAJ YAPABİLİRSİNİZ.

Başvurularınızı linklerdeki başvuru formlarını doldurarak  yaptıktan sonra bölüm onayına sunulur. Bölüm staj komisyonu stajını onayladıktan sonra Dekanlık staj birimi size SGK Sigorta formunu mail atacaktır.

SGK sigorta belgesi öğrencinin stajının kesin olarak onaylandığını göstermesine rağmen bazı şirketler staj kabul formunun doldurulmasını zorunlu tutmaktadır. Bu gibi durumlarda Staj kabul formu onaylanması işlemleri için;

Pazartesi-Salı-Çarşamba günleri:  Arş. Gör. Fevzeddin Ülker

Perşembe-Cuma günleri: Arş. Gör. Rıdvan Fırat Çınar

hocalarınıza mail atınız.

STAJ KOMİSYONU İLETİŞİM BİLGİLERİ:

DOÇ. DR. İRFAN YAZICI    (iyazici@sakarya.edu.tr)

ARŞ. GÖR KEMAL KALAYCI  (kkalayci@sakarya.edu.tr)

ARŞ. GÖR FEVZEDDİN ÜLKER (fevzeddin@sakarya.edu.tr)

ARŞ. GÖR. İBRAHİM MUCUK  (ibrahimmucuk@sakarya.edu.tr)

ARŞ. GÖR. RIDVAN FIRAT ÇINAR (ridvancinar@sakarya.edu.tr)