Dersten Çekilme İşlemleri

DERSTEN ÇEKİLME İŞLEMLERİ

KOVİT-19 SALGINI NEDENİYLE

DERSTEN ÇEKİLME İŞLEMLERİ

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılıyla sınırlı olmak üzere talep eden öğrenciler bahar döneminde yazılmış olduğu zorunlu veya seçimlik ders/derslerden çekilme hakkı verilmesine Üniversitemiz Senatosu oy birliğiyle karar vermiştir.

Dersten Çekilme ile İlgili Kurallar :

1. Öğrenciler, kayıtlı oldukları zorunlu veya seçimli derslerden  15.05.2020 ile 22.05.2020 tarihileri arasında çekilebilirler. 22.05.2020 tarihinden sonra dersten çekilme işlemi yapılamaz.

2. Öğrenciler, alt yarıyıllardaki devamsız olduğu ya da ilk defa aldığı derslerden çekilemezler.

3. Öğrencilerin çekildiği derslerden (tekrar alınan dersler hariç) yazılma kayıtları silinir.

4. Tekrar alınan bir dersten çekilme işlemi yapılması durumunda, kayıtlarda olan son dönemdeki not geçerli olur.

5. Dersten çekilme işlemlerinde herhangi bir ücret iadesi yapılmaz.

6. Dersten çekilme başvurusu için öğrenciler ilgili dilekçeyi doldurup çıktısını imzaladıktan sonra tarayıp OBİS e-postası ile öğrenci işlerine (ogrisl@sakarya.edu.tr) gönderir.