Staj İşlemleri

STAJ İŞLEMLERİ

Staj I ve Staj II dersleri ile ilgili açıklama:

Staj I ve Staj II dersleri 5. Yarıyıldan itibaren Güz ve Bahar dönemlerinde açılmaktadır.

Her iki dersinde öğrenciler tarafından bir defa seçilmesi gerekli ve yeterlidir.

Dersin seçildiği dönemde ilgili staj (Staj I ve Staj II ) yapılmış ve staj komisyonu tarafından onaylanmış ise ders notu YT olarak girilir.

Dersin seçildiği dönemde henüz ilgili staj yapılmamış ise staj notu YZ olarak girilir. (Öğrencinin ilgili staj dersini tekrar seçmesine gerek yoktur.) Öğrenciler bir başka dönemde stajını yapar ve staj komisyonu tarafından onaylanırsa öğrencinin staj komisyonuna müracaatı üzerine alacağı belge ile staj notu YT olarak düzeltilir.

Staj Esasları ektedir.    Staj değerlendirmenizde sıkıntı yaşamamak için Staj Esaslarını dikkatlice okuyunuz.

Bölüm sayfasında Staj Bilgilendirmesi altındaki Staj Belgeleri indirilemiyor.

Staj Zorunluluk Belgesi, Staj Kabul Formu, Staj Değerlendirme Belgesi ve İşyeri Değerlendirme Formu ektedir.

Staj Defteri de ekteki belgeler arasına eklenmiştir.

ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANINMASI (STAJ)  MUAFİYET SINAVINA BAŞVURU YAPAN ÖĞRENCİLERİN STAJ KOMİSYONUNA GETİRMESİ GEREKEN EVRAKLAR:

1) Çalıştığı yerde Elektrik, Elektronik, Haberleşme, Biyomedikal, Kontrol Mühendislerinden birinin bulunması ve  çalıştığı firma Elektrik Elektronik sektörünün içinde yer alması gerekir.

2) Çalıştığı yeri ve kendi yaptığı işi tanıtan 10-15 sf döküman hazırlanmalıdır. (Kişisel ve Şirket bilgileri yazılmalıdır.)

3)  En az 6 ay Sigortalı olarak belitilen iş yerinde çalışmış olunmalıdır.

4) Sigorta dökümü e- devlet üzerinden alınmalıdır.

5) Akademik takvim takip edilip dönem başlarında olan  "Önceki Öğrenmelerin Tanınması" sınavları için başvuru yapılmalıdır.

EEM Staj Komisyonu